Αναφορές και ειδήσεις σχετικά με άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, που κρίνονται ότι είναι σε θετική κατεύθυνση,  στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο demonocracy.info είναι ένας διαδικτυακός τόπος που προσπαθεί με την δύναμη της ρεαλιστικής απεικόνισης να παρουσιάσει τα πραγματικά μεγέθη του παγκόσμιου χρέους και γενικότερα της χρηματοπιστωτικής απάτης που έχει χτίσει ο καπιταλισμός όλα αυτά τα χρόνια.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα έχει κάνει μια προσπάθεια απεικόνισης της δομής του ελληνικού χρέους - όπως αυτό ήταν δομημένο στο τέλος του 2012.

Επισκεφθείτε την συγκεκριμένη σελίδα από εδώ

Κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί τη δημοκρατία χωρίς η ηθική να είναι συστατικό της! Όταν αυτό δεν συμβαίνει, οι άνθρωποι έχουν αποδεχθεί ότι Δημοκρατία μπορεί να φτάνει και μέχρι στο να είναι «δικτατορία»! Η δημοκρατία ως μία λέξη, στη συνέχεια έχασε το νόημά της στο μυαλό πολλών ανθρώπων, οι οποίοι τώρα πρέπει να ψάξουν για την «αληθινή» ή την «πραγματική» δημοκρατία. Αλλά η δημοκρατία έχει μόνο ένα «πρότυπο» και ένα αληθινό νόημα, το οποίο είναι αυτό που είναι αποδεκτό συνήθως από ακαδημαϊκούς και που βρίσκονται σε όλα τα έγκυρα λεξικά ή εγκυκλοπαίδειες.

Έτσι ποιος είναι ο σωστός ορισμός της δημοκρατίας, από τη μία αποδεκτός από τους ακαδημαϊκούς; Κάποιος θα δει ότι στα λεξικά, δεν υπάρχει καμία αναφορά στον ορισμό της Δημοκρατίας ως προς το κατά πόσον θα μπορούσε να είναι «αληθινή», «πραγματική» ή «δικτατορική». Έτσι, η δημοκρατία θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως μία μόνο λέξη χωρίς συνοδευτικό επίθετο. Αλλά αυτό δεν είναι πλέον εφικτό για τους λόγους που έχουμε δει. Επί του παρόντος, η Δημοκρατία έχει καταντήσει να σημαίνει όχι μόνο καθολική ψηφοφορία, αλλά και τον ανταγωνισμό για την εξουσία, την ελευθερία του λόγου και του Τύπου, καθώς και του κράτους δικαίου. Έτσι, ας δούμε στην επόμενη παράγραφο γιατί οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει αυτούς τους διαφορετικούς συνδυασμούς για να χαρακτηρίσουν την δημοκρατία.

Επισκεφθείτε το site από εδώ.